VU+ ULTIMO - UniCable

Support forum for minisatip
Post Reply
kianusch
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

VU+ ULTIMO - UniCable

Post by kianusch » Sat Jan 06, 2018 3:22 am

Hello again,

I'm trying to access both tuners in my VU+ ULTIMO via UNICABLE.

Unicable works (when not using the minisatip) - but when starting minisatip - it recognises the setup - the first tuner works fine - but no signal on the second tuner ...

This is how I start minisatip

./minisatip -1 2 -f -e 0-1 -u 0:0-1076,1:1-1178

I also tried "-1 2,2" - but this didn't help.

Any ideas?

cata
Site Admin
Posts: 385
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by cata » Sat Jan 06, 2018 4:19 pm

.
If you run:

-u 1:0-1076,0:1-1178

Does yhe girst adapyer work?

kianusch
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by kianusch » Sat Jan 06, 2018 6:39 pm

Yep

-u 1:0-1076,0:1-1178 works and
-u 0:0-1076,1:1-1178 works too

But when I try two parallel clients, only the first client get's a signal.

I'm using a loop-back-cable (from TunerA out to TunerB in) ... when configuring Enigma2 I can tell the configuration, that I TunerB ist connected to TunerA via loopback-cable - otherwise UniCable would not work.

Is there a equivalent configuration für minisatip?

cata
Site Admin
Posts: 385
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by cata » Sun Jan 07, 2018 5:27 am

You mean if you run it with those parameters and stream one channel and when you request second channel the first stops?

Thanks

kianusch
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by kianusch » Sun Jan 07, 2018 3:21 pm

Yes ...

1) I start one instance of minisatip having two tuners (and UNICABLE).

2) The first client I start - e.g. vlc - works fine.

3) Than I start a second client - e.g. a second vlc on a different sat-channel - the first vlc still works, the second vlc has no image.

The minisatip Web Interface shows that the first device has a signal, the second device has no sat signal.

I also tried two separate minisatip instances, each on a different port - and each with dedicated device and unicable configuration.

One client connects to the port of the first minisatip server, the second client connects to the port of the second minisatip server.

Whichever client starts up first, get's the signal, the client I start second, has no signal. The order of devices does not matter ...

kianusch
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by kianusch » Fri Jan 12, 2018 8:59 pm

I did some tests on Enigma2 ... there is an option for UniCable called connected / Connected to ... if I don't set this option (on ether TunerA or TubenB), only one tuner works.

Is there an equivalent option for minisatip?
TunerA.png
TunerA.png (85.65 KiB) Viewed 87 times
TunerB.png
TunerB.png (99.85 KiB) Viewed 87 times

kianusch
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by kianusch » Mon Jan 15, 2018 11:42 pm

Okay ... after some investigation, I believe the correct option would be "-S 0:1" (slave configuration).

Although I still do not get a picture - but I think that is ether the low-speed of the CPU of the VU+ Ultimo - or maybe the low-speed of my network interface, But now, I do see a signal on the web interface on both tuners.

cata
Site Admin
Posts: 385
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: VU+ ULTIMO - UniCable

Post by cata » Fri Jan 19, 2018 6:08 am

Generally the boxes delivered with mips cpu are not that powerful.

The new code with -S sends all the changes to band, unicable and so on thru the "master" tuner.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Alyssapt and 1 guest