Enigma2 Standby

Support forum for minisatip
Post Reply
kianusch
Posts: 27
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

Enigma2 Standby

Post by kianusch » Tue Jan 16, 2018 9:24 am

Hello,

When running minisatip on enigma receivers, one can manipulate the box not to start enigma2 but minisatip during startup.

The next step would be to go to "standby" mode after minisatip is stared - as in in this mode, minisatip would still work, but video-output (to the attached TV) would be disabled. But without a running enigma2 the RC remote and http interface is disabled - there s no way to activate standby.

Anybody aware of a way to enter standby from linux command-line?

cata
Site Admin
Posts: 482
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: Enigma2 Standby

Post by cata » Fri Jan 19, 2018 6:04 am

I generally set the enigma2 to start as standby.

That leave minisatip to initialize, but when you want, you can just start enigma2. When you want to use minisatip you can keep enigma stopped.

In openatv 6.2 there is a way to have minisatip use enigma to access HW, but that is still under test:

https://www.opena.tv/openatv-6-2-public ... post336758

Thanks

kianusch
Posts: 27
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:59 pm

Re: Enigma2 Standby

Post by kianusch » Fri Jan 19, 2018 7:14 pm

I'm not starting enigma at all ... so I have no way to go to standby via enigma ... I've to look into the python scripts and find out how enigma switches to standby.

But the OpenATV solution sounds interesting - still I am trying to get rid of all the enigma2 "overhead" - so minisatip has all the CPU to himself.
After disabling enigma2 and other services - I only have only four processes left running permanently in user space.

PID USER VSZ STAT COMMAND
370 root 2520 S /usr/sbin/dropbear -r /etc/dropbear/dropbear_rsa_host_key -p 22
402 root 2768 S /sbin/syslogd -n -O /var/log/messages
404 root 2768 S /sbin/klogd -n
417 root 21632 S ./minisatip -1 2 -e 0 -o 192.168.2.18 -u 0:0-1076 -f -g

I'm not even sure, if StandBy would safe that much...

cata
Site Admin
Posts: 482
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: Enigma2 Standby

Post by cata » Sun Jan 21, 2018 5:26 am

There is an option for enigma to start in stanby by default on openatv. If enigma is in standby there should be not much of cpu used, but there will be some memory used.

as long as you do not do decryption minisatip is pretty lightweight from memory or cpu perspective.

herosam
Posts: 7
Joined: Fri Nov 10, 2017 6:00 pm

Re: Enigma2 Standby

Post by herosam » Sun Jul 01, 2018 4:38 pm

Enigma2 can use all adapters on standby.
You can use the following command to enter standby.

Code: Select all

wget http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=0
You can also add to the startup script.

GarretNes
Posts: 1
Joined: Mon Aug 20, 2018 10:34 am

Re: Enigma2 Standby

Post by GarretNes » Mon Aug 27, 2018 12:01 pm

How much memory are we talking about in standby mode? Is it a substantial amount?

Post Reply