Signal: FE_READ_* failed

Support forum for minisatip
minius3r
Posts: 8
Joined: Sun Feb 10, 2019 11:28 am

Re: Signal: FE_READ_* failed

Post by minius3r » Thu Feb 14, 2019 1:10 pm

Yep!

Code: Select all

/dev/dvb:
adapter0  adapter1  adapter2  adapter3

/dev/dvb/adapter0:
demux0  dvr0  frontend0  net0

/dev/dvb/adapter1:
demux0  dvr0  frontend0  net0

/dev/dvb/adapter2:
ca0  ci0

/dev/dvb/adapter3:
ca0  ci0
Attachments
minisatip.log.zip
(1.54 KiB) Downloaded 32 times

9000h
Posts: 51
Joined: Tue May 12, 2015 1:49 pm

Re: Signal: FE_READ_* failed

Post by 9000h » Thu Feb 14, 2019 1:57 pm

Hi,
ok I see
/dev/dvb/adapter2:
ca0 ci0

/dev/dvb/adapter3:
ca0 ci0

but minsatip is looking for /dev/dvb/adapter1/sec0 in ddci.c:1010 and will not find it.

the kernel driver did create a sec0 and the vendor driver a ci0 device.

I did create PR for the git master.

CU
9000h

minius3r
Posts: 8
Joined: Sun Feb 10, 2019 11:28 am

Re: Signal: FE_READ_* failed

Post by minius3r » Thu Feb 14, 2019 2:19 pm

Hi 9000h,

thanks for your help.

This is what i get now:

Code: Select all

[14/02 15:16:59.615 main]: DDCI opening [2] adapter 2 and frontend 0
[14/02 15:16:59.615 main]: ddci_open_device: could not open /dev/dvb/adapter2/sec0 in WRONLY mode error 2: No such file or directory
[14/02 15:16:59.615 main]: Opening adapter 2 failed with error 1
[14/02 15:16:59.615 main]: opening adapter 2 failed with exit code 1537
[14/02 15:16:59.615 main]: Failed to init device 2 with return value 1
[14/02 15:16:59.615 main]: Mutex init 0x1f28cb8
[14/02 15:16:59.622 main]: Mutex init 0x1f5a100
[14/02 15:16:59.623 main]: DDCI opening [3] adapter 3 and frontend 0
[14/02 15:16:59.623 main]: ddci_open_device: could not open /dev/dvb/adapter3/sec0 in WRONLY mode error 2: No such file or directory
[14/02 15:16:59.623 main]: Opening adapter 3 failed with error 1
[14/02 15:16:59.623 main]: opening adapter 3 failed with exit code 1537
[14/02 15:16:59.623 main]: Failed to init device 3 with return value 1
[14/02 15:16:59.623 main]: done init_hw 0
[14/02 15:16:59.623 main]: Initializing with 2 devices
[14/02 15:16:59.623 main]: Starting select_and_execute on thread ID 7cf19ac0, thread_name main

9000h
Posts: 51
Joined: Tue May 12, 2015 1:49 pm

Re: Signal: FE_READ_* failed

Post by 9000h » Thu Feb 14, 2019 3:18 pm

Hi,

ok there is a second place in ddci.c.
did add the change to the PR.

CU
9000h

minius3r
Posts: 8
Joined: Sun Feb 10, 2019 11:28 am

Re: Signal: FE_READ_* failed

Post by minius3r » Thu Feb 14, 2019 5:49 pm

Hi 9000h,

thank you for you quick fix! It's working now.

There is a missing semicolon in https://github.com/catalinii/minisatip/ ... dci.c#L860.

Cheers!

9000h
Posts: 51
Joined: Tue May 12, 2015 1:49 pm

Re: Signal: FE_READ_* failed

Post by 9000h » Thu Feb 14, 2019 5:57 pm

Hi,
yes I seen it also ;-).
CU
9000h

Post Reply