problems with http streaming

Support forum for minisatip
Post Reply
jandy123
Posts: 2
Joined: Wed Jun 12, 2019 8:44 am

problems with http streaming

Post by jandy123 » Wed Jun 12, 2019 11:35 am

I have a digibit r1 box using the satip-axe firmware, based on minisatip.

I have problems streaming over http using m3u playlists from minisatip, directly to IPTV and DLNA clients. This only happens with some services, while others do work. Btw., decryption is done on the box using minisatip compiled with oscam support. I know that the pids are correct since I can play the problematic services using other satip clients (tvheadend, tvmosaic live android app, etc.). Again, this only happens on certain channels (even on the same transponder on Thor 0.8W).

I should also add that this happens in VLC player and using any IPTV app on my LG TV. Playing problematic services does work using ffplay and mplayer, after some fairly large delay. Also strange enough, if I start playing a service using ffplay and then try VLC, I can play the problematic channels on my TV and using VLC.

Any idea what can be the problem ? I would really like to be able to directly play from digibit box to "smart TVs" and clients based on VLC.

I can provide logs, exact commands, example services etc.

Thanks in advance !

cata
Site Admin
Posts: 531
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: problems with http streaming

Post by cata » Sun Jun 16, 2019 5:53 am

Hey, so as far as I know VLC has some issues playing if the stream does not come right away, fact confirmed by the tests you started. Probably related to that there is not much you can do except inprove the decrypting speed. Also maybe using different client might be a better solution

jandy123
Posts: 2
Joined: Wed Jun 12, 2019 8:44 am

Re: problems with http streaming

Post by jandy123 » Thu Jul 04, 2019 8:05 am

@cata: Thanks for answering. Turns out the issue is caused by the setting: opts.pmt_scan = 1. If I reset it, I can nicely play streams on my LG TV and VLC clients. As far as I see, there are no problems caused by this setting, but then you are the expert. Could you please share some light regarding this setting ?

Btw. this is also discussed here: https://github.com/perexg/satip-axe/issues/150

cata
Site Admin
Posts: 531
Joined: Tue May 12, 2015 1:01 am

Re: problems with http streaming

Post by cata » Fri Jul 05, 2019 5:51 pm

Hi, without pmt_scan minisatip may not find the pmt for a channel than needs decryption, unless the client (vlc, tvh) asks for the pmt pid as well. If it works with pmt_scan = 0 it is safe to leave it that way.

Post Reply